Beauty

HOW TO EXFOLIATE PROPERLY?

September 8, 2015

bridget-bahl-612x417IMG_4166-612x408HOW TO EXFOLIATE PROPERLY – SI TA BEJME EKSFOLIMIN SI DUHET?

Eksfolimi eshte nje pjese shume e rendesishme per mirembajtjen e lekures. Lekura e njeriut riperterijet qdo dy deri ne kater jave, qe do te thote se qelizat e vdekura te lekures akumulohen dhe e bejne lekuren te duket me e lodhshme. Duke bere eksfolim te lekures, teni juaj do duket me i fresket. Mirepo, shtrohet pytja se a behet eksfolimi ne menyre te njejte si cdo pastrim tjeter i lekures?

Exfoliation is a very important part of taking care of your own skin. Because skin renews itself two to four times per week, the dead skin cells make your face look tired and dull. When you exfoliate, your skin will look fresher. But then the question is asked, is exfoliation made the same way we scrub our skin?

exfoliateJa se si do duhet te behet eksfolimi:

This is how we should exfoliate:

Mos i perzieni eksfoliatoret e fytyres me ato te trupit

Eksfoliatoret e fytyres dhe trupit nuk duhet perzier. Ato te trupit jane shume te vrazhda nese perdoren per fytyre, dhe per kete aryse gjithmone perdorni eksfoliator enkas i bere per fytyre. Ndersa eksfoliatori per fytyre mund te jete shume i bute per trup, edhe pse kete te fundit mund ta perdorni dhe ne trup. Por definitivsht, mos e perdorni eksfoliatorin e trupit ne fytyre

Do not mix face and body exfoliators

                Face and body exfoliators should never be mixed. Body exfoliators can be really harsh if you use it on your face. For your face use only face exfoliators. You may use face exfoliators on your body if you like it that way, however you may not get the same results as using body exfoliators on your body. But, definitively do not use body exfoliator on your face

Mos perdorni brush te terrur

Mesiguri se ndokush prej ju keni brusha te pastrimit qe i perdorni gjate larjes. Por kjo nuk eshte menyra e duhur per ta bere eksfolimin. Zakonisht brusha duhet te perdoret para larjes, e pa lagur ne menyre qe poret te jene sa me te hapura kur ju te beni dush. Alternative tjeter per brushen eshte edhe dorza enkas per eksfolim ku po ashtu duhet te perdoret e pa lagur

Do not use dry brush

Probably all of you have bath brushes which you use during bath time. But this is not how you exfoliate. Usually the brush should be used before bath, dry so that the pores are open enough when it is time to bath. You can also use an exfoliator glove instead of the brush, which should be used dry as well

Eksfolioni cdo pjese te trupit

Eksfolimi nuk ka te beje vetem me disa pjese te caktuar te trupit. Mos harroni se perpos kembeve dhe duarve, ju gjitheashtu duhet te beni eksfolimin e berrylave dhe shputave te kembeve, qe njihen si pjeset qe me se shumti kane nevoje per eksfolim. Keto pjese te trupit mund te trashen dhe te thahen shume shpejte, andaj kujdesuni per to

Exfoliate every body part

You should not just exfoliate only specific parts of the body. Except arms and legs, don’t forget to exfoliate your elbows and feet. These areas need to be exfoliated the most, since they easily build up and get dry too fast

Mos eksfolioni shume shpesh

Edhe pse duhet te beni eksfolim te lekures, eshte mire qe mos ta beni shpesh, sidomos ne fytyre. Zakonisht kjo mund te qoj deri ne irritim dhe kuqje te lekures. Preferohet te behet nje deri dy here ne jave

Do not exfoliate too often

Even though your skin should be exfoliated every now and then, try not to overdo it, especially when it comes to face exfoliation. Usually your skin gets irritated. At least exfoliate twice a week

Mos eksfolio vrazhde

Preferohet qe gjate eksfolimit ti keni levizjet e duarve sa me ta buta, duke perdorur levizje rrethore se sa ta ferkoni lekuren tuaj. Pjesa me delikate eshte ajo e fytyres. Ndersa ne trup mund te beni perjashtime, meqenese kjo pjese e lekures kerkon me shume force ferkimi

Do not exfoliate harshly

                Be gently when it comes to exfoliation. It is preferred that you use circular movements and not rub your skin. The most delicate part is the face. You can make exceptions when it comes to the body, since this part needs more hand pressure

Permbylleni me nje locion trupi

Mos harroni qe gjithmone pas eksfolimit, perdorni locion per trup apo fytyre. Atehere eshte koha me e mire meqenese lekura eshte me e thate pas eksfolimit dhe poret jane ende te hapura

Finish it with a moisturizer

After exfoliation do not forget to follow up with a body lotion or moisturizer. That’s the best time to use one since the skin is drier from exfoliation and the pores are still open so that the moisture can luck itself up on your skin.

Beni eksfolimin te pakten dy here ne jave. Lekura juaj do duket me fresh.

Exfoliate your skin at least twice a week. Your skin will look more fresh.

LOVE,

RITA SARAQI

 

 

You Might Also Like

 • Reply http://vk.com June 19, 2017 at 12:11 pm

  Thrre ɑre, after all, some destructive factⲟrrs to freelancing.
  One essential level is that when you ԝork as
  a freelance paralegal yoսlⅼ not Ƅe eligible for the types of advantages that you would have in աorking for a regulatin agency or a personal attorney.

  For those who feel that uch “perks” as common hezlth insurance and dіfferent
  such benefits ɑre ᥱssential, frеelancing wont
  offer you these benefits.

 • Leave a Reply